Ładowanie...

CERTYFIKAT: REGIONALNA KARCMA MAŁOPOLSKI 16/11/2011

CERTYFIKAT: REGIONALNA KARCMA MAŁOPOLSKI 16/11/2011
Prestiżowy certyfikat dla Karcmy u Borzanka jako jednej z 42 w Małopolsce, a jedynej w Nowym Targu Regionalnej Karczmy Małopolski.

16/11/2011 w Suchej Beskidzkiej w przepięknej, zabytkowej Karcmie Rzym odbyła się uroczysta gala wieńcząca realizowane w 2011 roku przez Małopolską Organizację Turystyczną projekty:
-Certyfikacji Regionalnych Karczm Małopolski
-Certyfikacji Punktów i Centrów Informacji Turystycznej Województwa Małopolskiego.
Karcmę u Borzanka w strojach regionalnych reprezentowali: Rodzice- Urszula i Michał Borzęccy, Córka Katarzyna Petryla z Mężem Andrzejem i ich Córka Ania Petryla. 
Certyfikaty wręczał Prezes MOT- Pan Leszek Zegzda.
Wieczór uświetniła kuchnia i folklor Podbabiogórza, oraz występ kapeli Domu Pracy Twórczej Artchata i pokaz mody inspirowanej folklorem Folk Design Anety Larysy Knap.
 
Poniżej idea certyfikacji z publikacji "Księga Jakości Gastronomii Regionalnej czyli o czym Karczmiarz wiedzieć powinien" autorstwa Małopolskiej Organizacji Turystycznej:
 
OPIS PROJEKTU:
Projekt "Małopolska Trasa Smakoszy- certyfikacja regionalnych karczm Małopolski jako element podnoszenia jakości usług turystycznych' , a wraz z nim promocja jednej z najwazniejszych sekcji turystyki przyjazdowej- związanej z kuchnią regionalną i tradycjami kulturowymi regionu.
Projekt zakłada opracowanie i wdrozenie systemu certyfikacji gastronomii regionalnej Małopolski, co przyczyni się do podniesienia jakości usług.
 
ORGANIZATOR:
MOT- Małopolska Organizacja Turystyczna
 
IDEA:
Proces certyfikacji ma na celu wyłonienie i promocję najbardziej atrakcyjnych i przyjaznych dla turystów obiektów gastronomicznych o charakterze regionalnym, a także podnoszenie jakości uług świadczonych w obiektach gastronomicznych Małopolski i konkurencyjności małopolskiej oferty kulinarnej.
Certyfikat przyznawany jest przez Kapitułę na okres dwóch lat, z możliwością jego odnowienia
 
KRYTERIA I PRZEBIEG CERTYFIKACJI:
1. Oceny obiektów gastronomicznych oraz weryfikacji informacji podanych w formularzu zgłoszeniowym dokonywać będą przedstawiciele Zespołów Oceniających, powołanych przez MOT spośród osób rekomendowanych przez instytucje i podmioty współpracujące z MOT, m.in. samorządy lokalne, organizacje konsumenckie, organizacje branży turystycznej i gastronomicznej, ekspertów kulinarnych.
2. Skład Zespołów Oceniających zostanie zatwierdzony przez Zarząd MOT
3. Wizyta przedstawicieli Zespołu Oceniajacego jest niezapowiedziana. Osoby ujawnią się przy regulowaniu rachunku poprzez okazanie bonu konsumpcyjnego, będącego formą zapłaty należności za rachunek.
4. Podczas procesu certyfikacji oceniane będą:
-estetyka wyglądu zewnętzrnego,
-estetyka otoczenia i dostępność budynku,
-wystrój wnętzra,
-jakość obsługi kelnerskiej,
-czystość i higiena,
-atrakcyjność menu i jego zgodność z tradycjami kulturalnymi regionu.
5. Warunkiem otrzymania certyfikatu jest spełnienie przez obiekt 80% kryteriów przewidzianych w kwestionariuszu , w tym wszystkie kryteria obligatoryjne.
 
NAGRODY:
1. Obiekty wyróżnione certyfikatem "KARCZMA REGIONALNA MAŁOPOLSKI" otzrymają dyplom potwierdzający nadanie Certyfikatu i tabliczkę informacyjną do oznakowania obiektu
2. Nagrodą jest włączenie do "Małopolskiej Tarsy Smakoszy" oraz w wybrane działania informacyjno-promocyjne MOT.

Aktualności
Walentynki
Nie wiesz jak spędzić ten jeden wyjątkowy wieczór ze swoją drugą Połówką? Mamy przepyszną wiadomość! Wasze kubki smakowe oszaleją. W końcu przez żołądek do serca.
Ostatki 2020 - wolne miejsca
Ostatnie wolne miejsca. 22.02.2020- SOBOTA, GODZ.20.00
^